TIPS EN INFO VERHUUR

Gefeliciteerd! Je wil saxofoon leren spelen en natuurlijk zo snel mogelijk een instrument kopen. Voordat je naar de muziekwinkel rent om de eerste de beste sax te kopen die daar in de etalage ligt…..LIEVER NIET !

Ik adviseer je om eerst een instrument te huren voor bv. 6 maanden. Dit heeft diverse voordelen. Je zit na de huurtermijn nergens aan vast en kan het instrument inleveren bij de verhuurpartij.  Of je besluit om het instrument na 6 maanden te kopen, dan wordt het geld dat je al betaald hebt verrekend. Of misschien toch een ander instrument? In ieder geval is huren voor een beginner slimmer dan meteen kopen.

Een aantal nuttige links op een rijtje:

Rob van Geffen  –  Eindhoven, reparateur, verkoop tweedehands

Johan van Geffen – Veldhoven, reparatie, verhuur en verkoop

Peter van der Aa Boekel, reparatie, verhuur ( ook tweedehands ) en verkoop

Marc van Mil  – Kerkdriel,  reparateur, verkoop

Saxcompany – Den Bosch, verhuur en verkoop

En laat je aub niet verleiden om een nieuwe saxofoon te kopen van 395 euro of minder! Dit zijn instrumenten die weliswaar mooi blinken, maar dat is ook alles! Deze instrumenten komen uit China. Spelen niet lekker, zijn vaak vals en er wordt slecht materiaal gebruikt. Een serieuze reparateur begint hier niet eens aan als er wat mee aan de hand is! Ik geef vrijblijvend advies over de aanschaf van een saxofoon dus stuur even een mailtje met je vragen.