BEGINNERS

Je woont in regio Eindhoven, Son, Best, Nuenen, Geldrop, of ergens anders en je wil beginnen met saxofoon te spelen, maar je hebt een hoop vragen? Stuur een mailtje, je krijgt snel antwoord op al je vragen.

Ik heb veel ervaring met beginners en weet dat het superbelangrijk is om een goede basis van het saxofoonspel te leren. Daarom wordt er in het begin veel aandacht besteed aan ademhaling, toonvorming ( met een moeilijk woord “embouchure” ), en basistechnieken van het spelen.

Ik maak gebruik van een eigen methodiek en je krijgt meteen al mp3 bestanden gemaild waar begeleidingsmuziek op staat. Voor degenen die noten willen leren lezen maak ik in het begin liedjes en oefeningen op maat. 

Er wordt gezegd dat kinderen vanaf 8 jaar kunnen beginnen met saxofoon spelen. Ik deel die mening niet. Het gewicht van de saxofoon is dan nog net iets te hoog en de gewrichten van de handen zijn ook nog niet helemaal volgroeid. Mijn advies is om te beginnen met 10 jaar.  Kinderen leren ontzettend snel en binnen enkele maanden kunnen ze al met een goede begeleiding liedjes spelen op hun saxofoon!

Noten leren lezen is superhandig, echter niet verplicht! Ook zonder het notenschrift kun je heel lekker saxofoon leren spelen.